Opština Priboj je postala članica svetskog klimatskog pokreta "Povelja gradonačelnika" koji okuplja sedam i po hiljada lokanih samouprava. 

Priključenjem ovoj mreži, Opština Priboj je izrazila spremnost da na svojoj teritoriji smanji emisije gasova sa efektom staklene bašte za preko 40 % do 2030. godine korišćenjem obnovljivih izvora energije, prvenstveno biomase, kao i drugim merama energetske efikasnosti. Takođe, plan opštine je i da usvoji Akcioni plan za klimu i održivu energiju koji obuhvata period do 2030. godine. 

Gradonačelnik Opštine Priboj, Lazar Rvović, potpisao je povelju na svečanosti kojoj su prisustvovali predstavnici Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije, Regionalne razvojne agencije Zlatibor, Ambasade Francuske, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, RES fondacije, Mreže dobre energije, Radne grupe za biomasu i energetsku efikasnost Zlatiborske oblasti, kao i lokanih samouprava iz okruga. Opština Priboj je poznata po uspešnoj realizaciji prelaska na korišćenje toplotne energije iz biomase u javnim objektima. Pre dve godine opština je izgradila, iz sopstvenih izvora, kotlarnicu kapaciteta 0,9 MW na pelet koja toplotom snabdeva školu, predškolsku ustanovu, kulturni centar i zgradu opštinske uprave. Trenutno je u toku izgradnja nove kotlarnice kapaciteta 1,8 MW na drvnu sečku koja će toplotom snabdevati dve osnovne i dve srednje škole i ambulantu Doma zdravlja. Finansijsku podršku ovom projektu pruža Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. Takođe, izvršena je i priprema tehničke dokumentacije za gradsku toplanu na biomasu čija se izgradnja očekuje u 2020. godini.